Live scores Greece superleague

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΟΧΕ: Πληρώνει τηλεοπτικά και μάρκετινγκ ο ΠΑΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να θέσει εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ τον ΠΑΟΚ. "Θα σταθούμε στο πλευρό του ΠΑΟΚ, η απόφαση πλήττει το ελληνικό χάντμπολ" επισημαίνεται
Σχολιάστε

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) να θέσει τον ΠΑΟΚ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2010-2011, η Ελληνική Ομοσπονδία προέβη σε ανακοίνωση με την οποία αποκαλύπτει την αλληλογραφία που είχε με την EHF για το συγκεκριμένο θέμα. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επικαλείται προβλήματα στην οργάνωση των τηλεοπτικών και του μάρκετινγκ από πλευράς ΠΑΟΚ (με απλά λόγια το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε τηλεοπτική στέγη για τα περσινά ευρωπαίκά παιχνίδια του). Η ΟΧΕ, πάντως, τονίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για τα προβλήματα αυτά στη διάρκεια της σεζόν και τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό τπου ΠΑΟΚ γιατί η συγκεκριμένη απόφαση πληττει συνολικά το ελληνικό χάντμπολ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΟΧΕ δηλώνει την πλήρη έκπληξή της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (EHF) να απορρίψει την αίτηση συμμετοχής του σωματείου ΠΑΟΚ απ' την διοργάνωση του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

H EHF με έγγραφο που απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας 14/6/2010 στον ΠΑΟΚ και κοινοποίησε στην ΟΧΕ, ανακοίνωσε την συγκεκριμένη απόφαση για την αγωνιστική περίοδο 2010/11.

Σύμφωνα με το έγγραφο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημερώνει τον ΠΑΟΚ ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν σε οργανωτικά θέματα τηλεοπτικά και μάρκετινγκ. Αναλυτικότερα η EHF τονίζει ότι σε οργανωτικά θέματα που αφορούσαν το σωματείο για την περίοδο 2009/10 προκάλεσε ένα μεγάλο όγκο επιπλέον προσπαθειών από την πλευρά της EHF και είχε ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση μιας κατάστασης η οποία δεν συνέβαλε θετικά στην παρουσίαση-προβολή των αγώνων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της EHF, η επίδοση του σωματείου τόσο σε οργανωτικά θέματα των αγώνων αλλά και σε οργανωτικά θέματα όπως τηλεόραση, μάρκετινγκ, οδήγησε επανειλημμένα σε περιπτώσεις όπου δεν υπήρχε εκπλήρωση των αναγραφόμενων στους κανονισμούς της διοργάνωσης απαιτήσεων. Ως εκ τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή (ΔΣ) της EHF αποφάσισε με βάση το άρθρο 2.2.4 του Κανονισμού του Champions League 2010/11 την απόρριψη της αίτησης συμμετοχής του ΠΑΟΚ και μετακίνησε την συμμετοχή του σωματείου για το κύπελλο EHF περιόδου 2010/11.

Ο ΟΧΕ τονίζει ότι κατά την διάρκεια συμμετοχής του ΠΑΟΚ στο Champions League την περίοδο 2009/10 δεν έλαβε καμία ενημέρωση από την EHF σχετικά με οργανωτικά προβλήματα των εν λόγω εντος έδρας αγώνων και θα ζητήσει άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες καθώς το έγγραφο της EHF δεν είναι ιδιαίτερα σαφές. Η ΟΧΕ δηλώνει επίσης ότι επειδή αυτή η απόφαση εκτός από το σωματείο, πλήττει και το Ελληνικό χάντμπολ γενικότερα, είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το σωματείο προκειμένου να ανατραπεί η εν λόγω απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου